Diensten

Ayurvedische massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Dat zo'n 6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld in India. Ayurveda betekent kennis van het leven, Ayu is leven en veda is kennis.

De ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurvedische leer.

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra's. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest. Het is een gehele lichaamsmassage.