Diensten

Shantala babymassage cursus

Wat is Shantala Babymassage

Shantala Massage is in zijn oorspronkelijke vorm een totale lichaamsmassage voor baby's. Shantala massage is een ritmische massage. Het in aandacht en met respect bezig zijn, is een van de grondpeilers van deze massagevorm.

Shantala babymassage is een traditionele massage afkomstig uit India, waar deze vorm van totale lichaamsmassage gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby's. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend door de 1e onderwaterbevalling, introduceerde, na een bezoek aan India, deze babymassage in Europa. Hij zag dit als een manier om ons weer bewust te maken van het aanraken in aandacht.

Na de geboorte is voor ouders alles anders. Het masseren van je baby kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuďtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook heerlijk voor jezelf. In onze maatschappij van 2 verdieners is de tijd die met het gezin wordt doorgebracht van essentieel belang. Het geven van babymassage kan zorgen voor een rustpunt en werkt dan heel bevestigend voor ouders en kinderen. Bovendien wordt de ontwikkeling van je baby gestimuleerd. De cursus is geschikt voor 1e kinderen, maar ook voor een 2e of 3e baby. Door de drukte van het gezinsleven kan dit misschien juist voor 2e of volgende kinderen een belangrijk moment voor jullie samen zijn.

Ook bij adoptie kan babymassage een fijne manier zijn om de binding te stimuleren.

Wij verzorgen ook privé cursussen in de praktijk of thuis Shantala Babymassage:

De Shantala Babymassage kan zowel in groepsverband als individueel (per koppel) gedaan worden. Wij verzorgen beiden. Daar het voor ouders vaak lastig is om babymassage in te plannen, bieden wij ook de individuele massage aan. Je hoeft dan niet wekelijks op dezelfde dag/tijd de cursus te volgen, maar kunt dit doen in overleg met ons, wanneer het jullie het beste schikt.

Vind je het juist leuk om andere mama's met hun kindje te ontmoeten en kies je voor groepsverband, dan is dit altijd tot max. 4 baby's per groepje om zo de rust in de groep te bewaren en iedereen voldoende aandacht te kunnen schenken.

Door deze massage leer je hoe je jouw baby het mooiste geschenk kunt geven

Voor cursusdata zie kopje "Workshop".