Diensten

Sportmassage

Een sportmassage is speciaal voor sporters. Deze massage is bedoeld om sportblessures te voorkomen of klachten ervan te verminderen en het herstel na een blessure te bevorderen. Wanneer een sporter zich regelmatig laat masseren draagt dit bij tot een effectievere training en betere prestaties.

Voor je gaat sporten is het van essentieel belang dat je eerst je lichaam opwarmt en klaarstoomt voor inspanning, om complicaties na het sporten te voorkomen. Een sportmassage kan deze warming-up ondersteunen maar niet vervangen. Zo moeten de spieren onder andere op de juiste spierspanning worden gebracht en moeten zij beter doorbloed zijn. Deze voorbereidende sportmassage kan door sporters gebruikt worden als fysieke en mentale voorbereiding.


Door lichamelijke inspanning bij trainingen en prestaties loopt het lichaam schade op. De spieren spannen zich namelijk tijdens een prestatie en leveren zware kracht. De spierbanden en pezen geleiden bewegingen en vangen krachten op. Aan de hand van het doel van de massage en de toestand van de spieren past hij handgrepen, tempo en doseringen toe.


Het belangrijkste effect van een sportmassage is de afname van de spierspanning. Hierdoor verbetert de doorbloeding en zullen bouwstoffen beter kunnen worden aangevoerd. Ook vochtophopingen als gevolg van spierschades zullen beter kunnen worden afgevoerd. Een sporter zet zijn lichaam voortdurend onder druk. Het is daarom belangrijk het regelmatig te laten masseren.